ВИПУСК СЛУХАЧІВ КУРСУ «Екологічна безпека та кліматичне лідерство ЄС»

З метою атестації слухачів курсу «Екологічна безпека та кліматичне лідерство ЄС» наприкінці травня – початку червня 2023 р. відбувся захист випускних проектів. Курси проходили в режимі онлайн в рамках проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair “EU Climate Leadership” 620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR з лютого до кінця травня 2023 року. Презентація випускного проекту є обов’язковим видом роботи для отримання сертифікату про проходження курсу адже дозволяє команді проекту оцінити чи набув випускних необхідних компетентностей і чи були досягнути результати проекту. Захист проектів відбувався в форматі он-лайн 30 травня (для слухачів поглибленого курсу – магістрів та аспірантів) та 6 червня (слухачі «базового» – бакалаврського – курсу ). Такий формат дозволив бути присутнім на захисті не тільки всім представникам команди проекту, але й заслухати якомога більшу кількість слухачів.

Тематика проектів була дуже широкою і практико-орієнтованою.

Керівники проектів при видачі завдання намагалися врахувати регіональну особливість (адже слухачі були з різних куточків України) і бекграунд учасника (його професійне та наукове спрямування). В результаті, слухачі представили дуже широку тематику проектів – від кліматичних планів різних міст, до аналізу впливу кліматичних змін на різні галузі економіки. В тому числі, було здійснено аналіз кліматичних ризиків різних регіонів і міст не тільки України, а і світу, були сформульовані рекомендації стосовно дій по боротьбі зі змінами клімату та адаптації до них на різних рівнях (міжнародному, національному, регіональному, індивідуальному).
За результатами ми навчання, кожен з учасників отримав сертифікат про проходження відповідного курсу із відповідною кількістю годин та кредитів системи ЄКТС – для бакалаврів 90 годин, для магістрів та аспірантів – 180 годин.

Бажаємо нашим випускникам віри в себе і оптимізму, впевненості в своїх силах, чіткої громадянської позиції і прагнення зробити цей світ кращим не дивлячись на перепони! Сподіваємось, що набуті знання стануть і пригоді у вашій професійній та науковій діяльності!