Семінар «Україна: довкілля, ризики та можливості»

Сумський національний аграрний університет та Королівський аграрний університет 7 листопада провели семінар «Україна: довкілля, ризики та можливості». У співпраці з Arup, The Conflict and Environment Observatory, LSN Ltd, Pixxel і Geospatial Catapult ми створили платформу для обговорення впливу війни в Україні на навколишнє середовище, гуманітарної допомоги, забруднення навколишнього середовища, вуглецевого сліду війни та забезпечення цілісності майбутніх ланцюгів поставки сільськогосподарської продукції.
Мета, заходу була досягнута: партнери зустрілися один з одним, обговорили потенціал майбутньої співпраці, навчальну програму та обладнання, необхідне українським вченим-екологам і цивільним особам для картографування, моніторингу та управління впливом на навколишнє середовище критично постраждалих сільськогосподарських угідь для забезпечення продовольчої безпеки та кліматичної нейтральності.
Координатор проекту Jean Monnet Chair EU Climate Leadership представила результати дослідження своєї команди та пояснила, що може запропонувати сільське господарство для пом’якшення глобального потепління у повоєнний час.