У СНАУ завершився проєкт “Rethink Waste Week”

Протягом тижня, з 7 по 11 листопада 2022 року, на базі Сумського національного аграрного університету відбувалася реалізація проєкту “Rethink Waste Week” у рамках програми “Продукування та поширення ідей циркулярної економіки відповідно до Плану дій ЄС”.

Отже, час підбити підсумки:

викладачі, студенти та команда Офісу промоції створили відео “Дисципліна “Екологія”” (переглянути можна за пос. https://www.youtube.com/watch?v=azUtYXCW8oU).
07.11.2022 відбулося відкриття виставки “Recycling”. Городяни та колектив СНАУ показували свої вироби, створені методами Ресайклінгу та Апсайклінгу: шкарпетки зі старих светрів, люстра з колеса до воза, миска для тварин з шлему російського солдата. Речі дивували гостей виставки своєю креативністю та неординарністю. (див. https://youtu.be/EurvzMbcLQA; http://www.shans.com.ua/?m=inews&nid=65659)
08.11.2022 завершився збір макулатури в стінах СНАУ. Разом нам вдалося зібрати понад тонну паперу. Вилучені за продаж гроші обов’язково спрямуємо на допомогу Збройним Силам України.
09.11.2022 відбувся дебатний тур студентів “Circular Economy”. Студенти обговорювали та дискутували про питання екології. Перше місце здобула команда інженерно-технічного факультету, друге – будівельного, третє – факультету економіки і менеджменту. (https://snau.edu.ua/vidbuvsya-debatnij-tur-studentiv-circular-economy/)
10.11.2022 проходив захист наукових робіт “Інноваційні рішення для циркулярної економіки”. Перше місце здобула Анна Савєлова (Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського), друге місце – Богдан Івашко (Луцький національний технічний університет), третє місце – Інна Бикова (Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»). (https://snau.edu.ua/konkurs-naukovix-robit-snau-u-vsesvitnij-den-nauki)
11.11.2022 завершився збір макулатури у школах Сумщини. До акції долучилися Хухрянська ЗОШ I-III ступенів Чернеччинської сільської ради, КУ Сумська спеціалізована школа I-III ступенів /2 ім. Д. Косаренка, КУ Сумська загальноосвітня школа I-III ступенів /12 ім. Б. Берестовського. Вилучені за продаж гроші спрямуємо на допомогу Збройним Силам України.

Відео про проведення нашого крутого, незабутнього та надзвичайно інформативного “Rethink Waste Week” можете переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=uch9DLJfNi0 .

Щиро сподіваємося, що всі причетні до організації та проведення “Rethink Waste Week” отримали багато позитивних емоцій та нові знання в галузі нагальних проблем екології та поводження з побутовим сміттям.

Наш тиждень – переосмисли відходи!