Топ-5 правил сортування сміття вдома

Сортування сміття – справа надзвичайно важлива для екології. Якщо почнемо регулярно ділити відходи в кожному домогосподарстві, за короткий проміжок часу зможемо подолати кризу критичних звалищ і полігонів.
Необхідно дотримуватися 5 базових правил сортування відходів удома, щоб його подальша переробка й утилізація проходила правильно й якісно.
1. Зробіть кілька окремих ємностей для сортування різних видів сміття: паперу, металу, скла, пластику, органічних відходів, небезпечних відходів, відходів, що не піддаються переробці.
2. Обов’язково підготуйте відходи до сортування. Промийте їх від бруду й залишків, ущільніть. Наприклад, Ви маєте використану пластикову пляшку від газованої води. Першим кроком до сортування стане її миття як ззовні, так і зсередини. Зверніть увагу, що варто також зняти всі наліпки та етикетки. Далі максимально сплюсність тару, щоб вона займала якнайменше місця. До речі, пластикові кришки варто також сортувати як окрему категорію відходів.
3. У контейнер для паперу не можна викидати чеки та квитки, серветки, паперові рушники та туалетний папір, горнятка для кави та пергамент, фотографії, одноразовий паперовий посуд, використані шпалери. Зауважте, що ці категорії сміття не підлягають подальшій переробці.
4. У контейнер “Пластик” не варто викидати обгортки цукерок, файлики, вушні палички, зубні щітки, кришки від тари. Ці відходи необхідно віднести до розряду тих, що не піддаються подальшій переробці.
5. До відсортованого металу не кладіть аерозольні балончики та використану фольгу.
Долучаймося до сортування сміття вдома, у закладах освіти, на робочому місці! Врятуймо нашу планету від екологічної кризи за допомогою дотримання простих дій і правил!