Підбиття підсумків другого дня проєкту “Rethink Waste Week”

Другий день проєкту “Rethink Waste Week” у рамках програми “Продукування та поширення ідей циркулярної економіки відповідно до Плану дій ЄС” відзначився завершенням збору макулатури у стінах Сумського національного аграрного університету.

Спільними зусиллям студентам, викладачам та співробітникам Сумського НАУ вдалося зібрати понад тонну паперових відходів. Згодом усю макулатуру продадуть у центри переробки. Вилучені кошти спрямують на задоволення потреб бійців зі Збройних Сил України.

Збір макулатури – необхідна для збереження екології та природного середовища справа. Доведено, що одна тонна зібраного паперу здатна врятувати від вирубки 17-20 дерев. Крім того, шляхом повторної переробки ми зменшуємо викиди отруйних речовин від целюлозно-паперових комбінатів і заводів у повітря й воду.

Для грамотного сортування паперових відходів радимо скористатися такими правилами:

1. Папір має бути чистим від забруднень будь-якого виду.
2. Зібраний матеріал має займати якнайменше місця.
3. Не підлягають повторній переробці вироби з переробленого паперу (наприклад, лотки для яєць), змішана упаковка (Tetra Pak, Pure Pak), магазинні чеки і транспортні квитки, також ламінований і господарський папір.

Долучайтеся до сортування й переробки сміття! Врятуймо планету разом!

Наш тиждень – переосмисли відходи!