Стажування в Університеті наук про життя у Празі

У рамках програми чеського уряду з підтримки молодих науковців Мельник Олена Сергіївна, к.т.н., доц. кафедри екології і ботаніки Сумського НАУ, координатор проєкту Еразмус+ Жан Монне Кафедра «Кліматичне лідерство ЄС», відвідала факультет Tropical Agriscience в Університі наук про життя в Празі  (Чехія).

Під час стажування була чудова можливість ознайомитися з кампусом університету, який позиціонує себе як eco-friendly, поспілкуватися з чеськими колегами з проєктного відділу та  презентувати власні наробки щодо реалізації проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair “EU Climate Leadership”. Також Олена Мельник відвідала лабораторію біопалива та обговорила з професором Т. Івановою перспективи ВДЕ в розріз виконання амбітних планів European Green Deal щодо вуглецевої нейтральності європейського континенту, оглянула зразки та порівняла характеристики зроблених в лабораторії біопалива брикетів з привезених студентами з різних куточків світу рослинних матеріалів.  Корисним доповненням програми стажування стала участь в онлайн конференції Tropentag Conference.

Для молодих науковців стажування це чудовий досвід та новий крок до розвитку.

We are thankful to the Czech University of Life Science (Faculty of Tropical AgriSciences) and Czech government supported by the Ministry of Foreign Affairs of the Czech Republic, which allowed this scientific cooperation to start within the project «AgriSciences Platform for Scientific Enhancement of HEIs in Ukraine».