Слухачі курсів з кліматичного лідерства представили власні проєкти по захисту довкілля

26 травня на базі Сумського національного аграрного університету відбувся захист проєктів учасників Сертифікатних курсів з кліматичного лідерства для бакалаврів та магістрів. Курси проходили в режимі онлайн в рамках проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair “EU Climate Leadership” 620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR з лютого 2021 року.

Однією з умов участі у навчанні була розробка власного проєкту, який би сприяв імплементації європейської політики щодо протидії змін клімату в українські реалії. 26 травня учасники представили розроблені проєкти і у ході презентації, врахувавши поради експертів та колег, могли покращити їх, щоб реалізувати більш ефективно.

З огляду на заходи безпеки під час пандемії та участь представників з різних регіонів України, захист проєктів проводився у змішаному режимі – частина учасників були присутні особисто, а частина були підключені онлайн.

За результатами ми навчання, кожен з учасників отримав сертифікат про підвищення кваліфікації із відповідною кількістю годин та кредитів системи ЄКТС – для бакалаврів 90 годин, для магістрів та аспірантів – 180 годин.