Координаторка проєктів Erasmus+ в Сумському НАУ виступила на вебінарі з інновацій у «Чернігівській політехніці»

25-27 травня на базі Національного університету «Чернігівська політехніка» відбувся вебінар для молодих та провідних вчених «Три дні інновацій», який був присвячений розвитку науково-технічної та інноваційної діяльності, популяризації академічної доброчесності та формуванні передумов для комерціалізації результатів наукових досліджень.

У якості тренерів до заходу була долучена зокрема і координаторка проєктів Erasmus+ в Сумському національному аграрному університеті Олена Мельник, яка в перший день вебінару поділилася з учасниками досвідом реалізації міжнародних наукових проєктів у СНАУ. Особливо вона зосередилась на проєкті Erasmus+ InterADIS «Інтеграція та адаптація іноземних студентів» 619451-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP, що передбачає допомогу іноземним студентам у адаптації до українського освітнього та культурного простору. У 2020 році СНАУ увійшов  до числа 6 українських вишів, які реалізовують цей проєкт. Під час зустрічі Олена Мельник розповіла про перші його результати.

Також у своїй доповіді пані Мельник зупинилася і на проєкті Erasmus+ Jean Monnet Chair “EU Climate Leadership” 620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR., який СНАУ реалізує з вересня 2020 року.

Другого дня одним із спікерів заходу став проректор з наукової роботи Сумського НАУ Юрій Данько, який говорив про трансфер технологій і практику СНАУ у цій сфері.

Вебінар «Три дні інновацій» організований Науково-виробничим центром розвитку інновацій, експертизи та логістики науково-технічної діяльності за підтримки ректора Національного університету «Чернігівська політехніка», Наукового товариства здобувачів вищої освіти та молодих вчених та Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.