На початку лютого на кафедрі Екології та природозахисних технологій Сумського державного університету відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності 101 Екологія. Одна із робіт була виконана в рамках реалізації проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair «EU Climate Leadership» під керівництвом члена команди цього проєкту – старшого викладача кафедри ЕПзТ СумДУ, голови ГО «Екотоп» Ірини Васькіної. Захист відбувся он-лайн через дотримання карантинних обмежень.

Здобувач Курпіль Ірина виконала кваліфікаційну роботу магістра за темою «Розробка заходів з протидії змінам клімату у Сумській області». В роботі було досліджено причини та наслідки глобальних кліматичних змін, проаналізувано напрями державної політики України у цій галузі та виконано аналіз кліматичних змін у Сумській області за останні 20 років. На основі цих даних було розроблено рекомендації з протидії змінам клімату для Сумської області на рівні громади, а також на рівні окремих громадян. Дані рекомендації складено з урахуванням європейського досвіду розробки кліматичних стратегій для міст і вони можуть бути використані при розробці такої стратегії для міста Суми або області в цілому. Викладений матеріал викликав жваве обговорення серед членів екзаменаційної комісії , які високо оцінили рівень роботи поставивши оцінку «відмінно» та рекомендувавши результати дослідження до використання при розробці відповідних документів.

Вітаємо магістра та її керівника із успішним захистом і присвоєнням кваліфікації магістра з екології! Бажаємо подальших успіхів у професійній діяльності і протидії кліматичним змінам!