Міжнародний воркшоп «ЄВРОПЕЙСЬКА ІНТЕГРАЦІЯ: ПЕРСПЕКТИВИ ТА ВИКЛИКИ ДЛЯ УКРАЇНИ»

11 грудня у м. Київ, відбувся Міжнародний воркшоп «Європейська інтеграція: перспективи та виклики для України», співорганізатором якого виступив Сумський національний аграрний університет у рамках програми Erasmus+ Jean Monnet Chair «EU Climate Leadership» (620031-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR)
Мета цього воркшопу – описати етапи заснування Європейського Союзу, висвітлити кроки європейської інтеграції, розглянути особливості функціонування ЄС та сучасні тенденції його формування, звернути увагу на питання екологічної безпеки України та Євросоюзу в контексті кліматичних змін.
Особлива увага була приділена договорам ЄС, які регулюють його діяльність. Семінар охопив різні аспекти інтеграційного процесу: економічну, промислову, правову, соціальну інтеграцію, Шенгенську зону, Єврозону тощо. Не лишилися поза фокусом і питання екологічної політики Європейського Союзу та питання європейських екологічних цінностей, що мають стати частиною ціннісної системи кожного українця.
Під час розгляду питань екологічного напрямку з доповіддю про хід впровадження проєкту Erasmus+ Jean Monnet Chair «EU Climate Leadership» виступила його координаторка від Сумського НАУ Олена Мельник. А також вона стала модераторкою сесії «Екологічні аспекти євроінтеграції», до якої долучилися студенти та викладачі СНАУ.

Програма воркшопу_11.12.20_1607505321