Зустріч культур в науці: СНАУ у міжнародному міжуніверситетському діалозі

Важливість підтримки міжнародних зв’язків під час пандемії зростає. Міжнаціональний та міжкультурний діалог дає змогу усвідомити роль університетів у глобалізованому світі та виробити спільне бачення для вирішення глобальних проблем.

Саме цій меті була присвячена онлайн-зустріч «Зустріч культур в науці. Наука формує майбутнє», яка 17 листопада зібрала представників університетської спільноти з різних куточків світу. Із доповіддю «The new level of University – Community Interaction and Sustainable Development through the Application of the EU Model to Ukraine (Новий рівень університету – взаємодія громади та сталий розвиток шляхом застосування моделі ЄС до України)» виступила директорка Проєктного офісу Сумського національного аграрного університету Олена Мельник.

Під час доповіді вона поділилася стратегічним баченням  університету щодо співпраці з об’єднаними територіальними громадами по всій Україні, зокрема і  у розрізі адаптації до кліматичних змін та сталого розвитку. Звернула увагу Олена Сергіївна і на значення проєкту EUCLead «Європейське кліматичне лідерство», що реалізується СНАУ  у напрямку Jean Monnet Chair. Як підкреслила керівниця проєктного сектору СНАУ сьогодні вже не достатньо, аби розробки щодо сталого розвитку розвивалися лише в межах університетів, вони повинні працювати на сталий розвиток громад. І питання кліматичних змін є одним з ключових в цьому питання, адже такі зміни зачіпають різноманітні сфери життя громади.

Олена Сергіївна також висловила сподівання, що дана зустріч стане кроком до посилення співпраці між її учасниками, у тому числі і у рамках грантових проєктів.